Családi Délelőtt: Pipa, vagy nem pipa?

Kiállítótér, 2. emelet
2017. október 28. 10.30 - 12.30
Októberben a Családi Délelőttök a Fluxus és barátai. Válogatás a Maria és Walter Schnepel Kulturális Alapítvány és Gyűjtemény műtárgyaiból című című új gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak

Látsz egy tárgyat - és tudod mi az: felismered, tudod a nevét, tudod mire használják. Nincs kérdés, ez ilyenkor egyértelmű. Ez a tárgy lehet egy igazi tárgy, lehet a fényképe, lehet a lerajzolt vagy lefestett változata - minden esetben fölismered.

De mi van akkor, ha valaki odaírja a tárgy elé, hogy ez nem az, ez nem az, amit Te látsz? Pedig tudod, hogy azt látod!

Most ezt a helyzetet fogjuk körbejárni és megkeresni a megoldásokat, hogy milyen módokon értelmezhetünk egy ilyen meghökkentő helyzetet.
A foglalkozás alatt a csendéletektől indulva eljutunk a 'ready made'-ekig, tárgyegyüttest rendezünk be, tárgyakat cserélünk és megnézzük a jelentések változását, majd mindenki elkészíti René Magritte híres pipája kapcsán saját tárgyrengeteg-képét, és a végén kiderül, hogy a pipa pipa-e, vagy sem.


Kérjük, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

A részvételi szándékot, kérjük, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

A foglalkozáson maximum 20 gyermeket tudunk fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 2. emeleti Fluxus és barátai. Válogatás a Maria és Walter Schnepel Kulturális Alapítvány és Gyűjtemény műtárgyaiból című kiállítást.

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.

A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

A Családi Délelőtt időpontjai:
2017. október 7., 21., 28., szombat, 10.30-12.30.

Az Integrált Családi Délelőtt időpontja:
2017. október 28., szombat, 10.30-12.30.
Kapcsolódó kiállítások
Fluxus és barátai - Válogatás a Maria és Walter Schnepel Kulturális Alapítvány és Gyűjtemény műtárgyaiból 2017. szeptember 22.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!